Discover Garcinia Cambogia !!Burn Fat Quicker ORDER NOW

De ce trebuie sa vizitam Roma?

Dupa cum bine stim cu totii, Roma are o cultura bogata. Am sa va descriu cateva locuri pe care le puteti vzita. Veti ramane cu o buna impresie.

Capela Sixtina, laudata ca si cea mai faimoasa comoara artistica a Europei. Aceasta are o forma paralelipipedica, avand ca lungime 40,93 metrii si latime de 13,14 metrii. Inaltimea este de 20,73, plafonul fiind in forma de bolta, pardoseala este din mozaic policrom de marmura. Capela este formata din doua parti: capul estic, partea cea mare impreuna cu Altarul, unde se desfasoara ceremoniile religioase si partea vestica, sau partea cea mica, destinata credinciosi. Picturile de pe peretii laterali au fost facute de cei mai mari artisti ai timpurilor, precum: Pietro Perugino, Sandro Botticeli, Domenico Ghirlandaio, Cosimo Rosselli, Luca Signorelli, iar subiectul acestor opere reprezinta teme de istorie religioase. Sa nu uitam de plafonul catedralei, picat de catre Michelangelo Bounarroti, un mare geniu al arhitecturii, picturii si sculpturii, capela fiind vestita in intreaga lumea, datorita operei sale.

>>Cele mai ieftine vacante le gasiti pe Fly-Go.ro <<

Capela Sixtina este unul dintre cel mai vizitate locuri din Vatican. Aceasta este pozitionata in dreapta Catredralei Sfatul Petru, iar cel care a proiectat acesta cladire a fost Baccio Pontelli, un renumit arhitect al acelui timp.

capela2

Unul dintre cele mai cunoscute monumente din Roma este Fontana Trevi, bineinteles, ea este mult mai cunoscuta datorita filmului La Dolce Vita, pe care cu totii l-am vizionat. Construita in secolul XV, aceasta este cea mai mare si renumita fantana din Roma, avand 26 de metrii inaltime si 46 metrii latime. Ea este situata in Piata Trevi, aflata la intersectia a trei drumuri, marcand punctul terminal al apeductului Aqua Vergine, unul dintre cele mai vechi ale apeducte care au furnizat apa pana la Roma antica. Fontana di Trevi mai este faimoasa si datorita legendei “aruncarea monezii”; puneti o dorinta si se zice ca te vei intoarce in Roma si dorinta se va indeplini.

fontana di trevi

Colosseum, cel ce ne aminteste si astazi despre succesul romanilor in ceea ce priveste cultura. Acesta este un amfiteatru situat in mijlocul orasului Roma, acoperind o suprafata de 6 ha. Ajuns aici poti admira o colosala cladire si sa-ti imaginezi luptele dintre gladiatori sau prizonierii din razboie pusi sa lupte intre ei sau cu animalele salbatice.

colosseum

>>Viziteaza Roma cu Fly-Gp.ro CLICK AICI<<